Je gebruikt Internet Explorer. Deze site werkt het best op een recentere browser zoals Chrome, Firefox of Safari. Lees hier meer

Gesloten voor uitbreiding en verbouwing
DO THE RIGHT DING/STEUN
Agenda

6.10.2023

Matchmaking Technologie & belonging

Doeners- & (om)Denkersfestival #Gent2030

Technologie verbindt ons naar de toekomst! Maar hoe gaan we hiermee om?

Benieuwd naar hoe de toekomst er door technologie uit kan zien? Het is iets waar meerdere organisaties verschillende toekomstbeelden over maken. Op 6 oktober komen ze samen tijdens een matchmaking event ihkv #gent2030. Meerdere mogelijke toekomsten worden, aan de hand van verschillende onderwerpen, voorgelegd en bediscussieerd door de deelnemende organisaties.

Design Museum Gent organiseert het gesprek rond slow technology.

Dit is het bedachtzamer benaderen van technologie. Samen met de deelnemers denken we na over hoe technologie niet enkel ten dienste van “menselijke” problemen ingezet wordt, maar ook voor, en in synergie met, de brede omgeving, dus van natuur tot maatschappij. Het duurzaam inzetten van technologie dus. Dit onderwerp ligt Design Museum Gent al langer nauw aan het hart. Onze duurzaamheidsdoelstelling is nog belangrijker geworden nu we bezig zijn aan de bouw van de nieuwe vleugel DING. We voeren hier dan ook graag een breder debat over.

Andere onderwerpen tijdens het matchmaking event:
De toekomst is maakbaar: Hoe kunnen we terug grip krijgen op de technologie die we gebruiken? En hoe krijg ik weer vat op mijn leven en omgeving? Een debat dat zich richt op e-inclusie & tech for the many, not the few.
- Ontwerpen van plaatsen om te ontkoppelen: De betekenis van ruimtes waar we kunnen loskoppelen, oftewel A place to disconnect.
- Hybride ruimte om te verbinden: Waar de fysieke en digitale wereld samenkomen.Tijdens rondetafelgesprekken zullen we gezamenlijk onze voorkeursbeelden van de toekomsten verkennen én, niet onbelangrijk, bepalen welke richting we in Gent moeten inslaan op weg naar 2030. Technologie zal hierin een sleutelrol spelen.Plaats 6 oktober met stip in jouw agenda! Mis jouw kans op opwindende reis naar mooie toekomsten niet!

Surf naar www.gent2030.eu – registreer je via registratietool – wij voorzien je alvast een stoel!

INSCHRIJVEN