Je gebruikt Internet Explorer. Deze site werkt het best op een recentere browser zoals Chrome, Firefox of Safari. Lees hier meer

Gesloten voor uitbreiding en verbouwing
bekijk de tijdlijn
Agenda

6.12.2018

Museumnacht 2018

Muziek met extra vezels!

Design Museum Gent gaat de confrontatie aan met de steeds groeiende afvalberg, vervuilende bedrijfswagens en een verouderende bevolking. De oplossing? Die komt misschien uit onverwachte hoek: nieuwe materialen. Composietmateriaal om precies te zijn: ze combineren de sterkte en stijfheid van vezels met de lichtheid van plastics. Da’s het basisidee voor ultralichte plooibare scooters en onderbeenprotheses, maar ook voor planken gemaakt van afgedankt textiel en duurzame tiny houses.

Performance

Tijdens museumnacht laten composieten zich van hun meest muzikale kant zien. In de expo Fibre-Fixed. Composites in Design vind je twee experimenten van Tim Duerinck (UGent/Hogent): een viool uit carbon en een cello uit vlas. Hoe die klinken? Dat hoor je van Jasmijn Lootens (cellist) & Patrick Housen (componist en geluidsartiest).

Zij creëren immersieve muzikale werelden, een eigen speelveld so to speak, waarin ze creëren door te experimenteren. Op museumnacht nodigen ze je uit om een kijkje te nemen in hun speeltuin. Een mix van cello-klanken zorgt voor atmosferische lagen, opzwepende grooves & warme melodieën. In een live-soundsculpting/dj-set laat Patrick Housen je nog een uurtje nagenieten van de performance.

20:00 – 20:45LOOP-e_D (Jasmijn Lootens & Patrick Housen)
21:15 – 22:00LOOP-e_D (Jasmijn Lootens & Patrick Housen)
22:30 – 23:30Live-Soundsculpting/dj-set (Patrick Housen)