Je gebruikt Internet Explorer. Deze site werkt het best op een recentere browser zoals Chrome, Firefox of Safari. Lees hier meer

Gesloten voor uitbreiding en verbouwing
bekijk de tijdlijn
Agenda

5.06.2019

Netwerkevenement duurzaam design

i.s.m. BOS+, Flanders DC, OVAM

Deze netwerk- en inspiratienamiddag vormt het sluitstuk van Maakbaar, een project van BOS+ in samenwerking met Flanders DC, de OVAM en Design Museum Gent. Maakbaar richtte zich op de rol van de ontwerpsector in de transitie naar een duurzame mondiale samenleving. Twee jaar lang werden ontwerpers en studenten ondersteund om duurzaamheid een centrale plaats te geven in het ontwerp en de realisatie van hun producten. De resultaten daarvan werden gebundeld in de tentoonstelling Generous Nature, eerder te zien op de Milan Design Week en vanaf 16 mei in Design Museum Gent.

De afloop van dit project biedt ook een kans om vooruit te kijken. Welke plaats heeft duurzaamheid vandaag in de Vlaamse designsector en welke kansen zijn er voor de toekomst? Hoe maken we van verantwoord ontwerpen en produceren niet alleen een positief verhaal, maar ook de norm?

Een namiddag vol inspirerende lezingen, gesprekken en kansen tot netwerking met andere geëngageerde designers en ondernemers. Met inspirerende talks van Belgische pioniers in duurzaam design: circulair ondernemer Tom Duhoux (HNST jeans, Blue Box) en activist designer Annelys Devet (Disarming Design from Palestine, Sandberg Instituut Amsterdam), een panelgesprek over de toekomst van (duurzaam) design in Vlaanderen en een rondleiding in de tentoonstelling Generous Nature met en door de deelnemende ontwerpers.

Schrijf je in

Programma

14:00 – 17:00

 • welkom
 • inspirerende talks van Belgische pioniers in duurzaam design
  • circulair ondernemer Tom Duhoux (circulair ondernemer; HNST jeans, Blue Box)
  • Annelys Devet (activist designer; Disarming Design from Palestine, Sandberg Instituut Amsterdam)
  • paneldiscussie rond de toekomst van (duurzaam) design in Vlaanderen
  • netwerking


  17:00 - 18:00

  • korte voorstelling van de ontwerpers op Generous Nature
  • bezoek aan de tentoonstelling Generous Nature met de deelnemende ontwerpers