Je gebruikt Internet Explorer. Deze site werkt het best op een recentere browser zoals Chrome, Firefox of Safari. Lees hier meer

Gesloten voor uitbreiding en verbouwing
DO THE RIGHT DING/STEUN
Expo
31.03 Flag icon
1.10.2017

Rechts / Averechts

Textiel tussen kunst & design

Rechts / Averechts markeert het tienjarig bestaan van de afstudeerrichting textielontwerp aan KASK / School of Arts. De open visie, eigen aan de opleiding, is de rode draad en confronteert werk van internationale kunstenaars met dat van alumni in een immersieve belevingstentoonstelling. Van 31 maart tot eind september 2017 wandel je niet alleen tussen, in en door de werken, maar kan je er ook aan voelen en op zitten.

Ontdek de inspirerende kunstwerken, ontwerpen en tekeningen van nationale en internationale namen zoals Petra Blaisse, Louise Bourgeois, Ronan & Erwan Bouroullec, Chevalier-Masson, Berlinde De Bruyckere, Sonia Delaunay, Martine Geyselbrecht, Hella Jongerius, Christoph Hefti, Muller Van Severen, Bertjan Pot, Pascale Marthine Tayou, Rosemarie Trockel, Rinus Van De Velde, Franz West en alumni van de textielopleiding. 

Valerie Mannaerts, Kristof Van Gestel, Joel Gomez, Mavoeuvre en Henri Jacobs maken ook nieuw werk voor de tentoonstelling. Verwacht je aan werken die de grens tussen kunst en design overstijgen en waarbij het ontwerp, de ontwerpfase en het finale resultaat gelijkwaardig zijn.


Rechts Averechts 02
Rechts Averechts 08
Rechts Averechts 03
Rechts Averechts 07