Je gebruikt Internet Explorer. Deze site werkt het best op een recentere browser zoals Chrome, Firefox of Safari. Lees hier meer

Vandaag gesloten, kom morgen van 10:00 tot 18:00
plan je bezoek
Agenda

3.02.2018

Rondleiding & Lezing ‘Een robot met persoonlijkheid’

Als werkkracht in de fabriek, personage in een film of als militaire drone. Iedereen weet hoe een robot eruitziet. Elke dag wordt de afstand tussen mens en machine kleiner. Maar wat is de impact op ons dagelijks leven?

We starten de middag met een rondleiding in de tentoonstelling Hello, Robot. Design tussen mens en machine. De expo belicht de huidige boom in de robotica. Je ziet meer dan 150 kunst- en designobjecten, zoals robots in huis of computerspelletjes.

Na een drankje geven we graag het woord aan robot designer Jan De Coster. De meeste servicerobots zien er niet alleen saai uit, ze hebben ook gewoon geen persoonlijkheid. Jan De Coster focust op het sociale aspect van robots, en hoe ze je doen voelen wanneer je met hen in contact komt. Daarom ontwikkelt hij voor elk van zijn robots een uitgebreid karakter. Hij brengt dit fascinerende en relevante verhaal met veel praktijkvoorbeelden.