Je gebruikt Internet Explorer. Deze site werkt het best op een recentere browser zoals Chrome, Firefox of Safari. Lees hier meer

Gesloten voor uitbreiding en verbouwing
DO THE RIGHT DING/STEUN
Expo
22.11 Flag icon
1.02.2009

Shalom I Salaam

Ontmoeting rond juwelen

Maghreb

In het kader van diversiteit en ter ondersteuning van de interculturele dialoog, lanceert vzw Designcentrum Vlaanderen i.s.m. Design Museum Gent een tentoonstelling die vertrekt vanuit historische Ontmoeting rond juwelen. Centraal staat de ontmoeting tussen twee culturen met respect voor de eigenheid van elke cultuur.

Vier Vlaamse ontwerpers: Ingrid Adriaenssens, Siegfried De Buck, Elisabeth Leenknegt en Nicole Thienpont, aanvaardden de opdracht historische Joods-Marokkaanse juwelen te linken aan hun eigen collectie. De uitdaging krijgt vorm in een juwelen- en fototentoonstelling.

Het resultaat is drieledig en bestaat uit een selectie historische Joods-Marokkaanse juwelen, enkele hedendaagse juwelen van de vier Vlaamse ontwerpers en de portretten van vier Maghrebijnse vrouwen die poseren met de hedendaagse juwelen. Fotografe: Michèle Francken.

Dit project sluit aan bij het Joods-Marokkaanse Festival Shalom I Salaam in de CENTRALE en is in samenwerking met het Centrum voor Joods-Marokkaanse Cultuur te Ukkel.