Je gebruikt Internet Explorer. Deze site werkt het best op een recentere browser zoals Chrome, Firefox of Safari. Lees hier meer

Gesloten voor uitbreiding en verbouwing
DO THE RIGHT DING/STEUN

Do the Right DING

Het Arsenaal | 20.04-11.05.2024

DTRD Arsenaal A2 1202 Online Agenda

85.000 stenen maken uit afval van de Gentenaar? Hoe zot wijs is dat!
Design Museum Gent doet the Right DING. DING, onze nieuwe vleugel, wordt immers een toonbeeld van duurzaam bouwen.

Onderzoek staat daarbij centraal. Zo ontwikkelden we een gloednieuwe gevelsteen gemaakt uit afvalstromen. En jij kan live zien hoe we die produceren op Het Arsenaal in Gent!

Drie weken lang toveren we de hallen van de oude spoorwegsite om in een echte werkplaats waar je de steen voor je ogen ziet geperst worden uit afval van de Gentenaars. Maak de productie live mee, geleid door de verhalen van onze vertellers. Drie weken lang wijden ze je in over de steen en wat hem zo bijzonder maakt. Naast de werkplaats is er ook een heus atelier waar designers en kunstenaars experimenteren en eigen werk creëren met datzelfde afvalmateriaal. En ontdek hoe jij kan meebouwen aan DING, want DING is er voor jou, door jou!

Op 20 en 21 april starten we met een knaller van een feestweekend vol boeiende lezingen, fijne workshops en verrassende performances. De resultaten van de steenproductie en het onderzoek van de ontwerpers kan je bekijken tijdens de finissage op 11 mei. Ontdek hier het uitgebreide gratis programma

Liever geen feestweekend of finissage, maar wel benieuwd naar de productie en de experimenten van de designers? Bekijk hier alle praktische info voor een bezoek aan Het Arsenaal.

Is circulair bouwen, ontwerp en experiment interessant voor je leerlingen of jouw bedrijf? Ook groepen zijn gratis welkom op Het Arsenaal. Kom langs en draag je steentje bij aan DING!