Je gebruikt Internet Explorer. Deze site werkt het best op een recentere browser zoals Chrome, Firefox of Safari. Lees hier meer

Gesloten voor uitbreiding en verbouwing
bekijk de tijdlijn

Do the Right DING

Het Arsenaal | 20.04-11.05.2024

DTRD Arsenaal A2 1202 Online Agenda

Beleef design en duurzaamheid op één plek!

Do the Right DING wordt georganiseerd van 20 april tot 11 mei 2024 en vindt plaats op Het Arsenaal in Gent, een inspirerende oude spoorwegsite.

Het evenement staat in het teken van de creatie van de 'Gent Waste Brick for DING,' en daarom nodigt het museum ontwerpers en kunstenaars uit om met gerecycled afvalmateriaal te experimenteren.

De samenstelling van de ‘Gent Waste Brick’ bestaat uit 63% gerecycleerd stedelijk afvalmateriaal zoals fijngemalen beton en wit glas en wordt uitgehard in plaats van gebakken. De afvalmaterialen zullen op de productiesite nauwgezet gefilterd en gesorteerd worden, alvorens te worden geperst tot de gespecificeerde vorm en grootte. Dat hele proces veroorzaakt geen emissies, neven-producten of afval.

Bezoekers kunnen het maakproces van de steen ‘live’ beleven en de ontwerpers aan het werk zien tijdens hun experimenten met het materiaal. De ontwerpers zullen een object/project/concept creëren met het materiaal. Daarmee wil het museum het ‘experiment’ stimuleren en op die manier onderzoeken of het materiaal ook bruikbaar is voor andere toepassingen. De resultaten - objecten of studies - worden tentoongesteld op de site.

Tijdens zowel het feestweekend (20/21.04.2024 ) en de finissage (11.05.2024) zullen er boeiende lezingen, levendige debatten en diverse evenementen plaatsvinden. Gedurende het gehele productieproces staat de locatie open voor scholen, groepen en bedrijven van maandag tot woensdag (op reservatie), en van donderdag tot zaterdag ook voor het brede publiek. Bezoekers hebben de mogelijkheid om deel te nemen aan workshops, verzorgd door BC Materials en enkele van de ontwerpers, waar ze zowel praktisch betrokken kunnen zijn bij het creatieve proces als het verhaal van de productie en de locatie kunnen ervaren, verteld door bekwame storytellers.

Hou deze pagina in de gaten, binnenkort meer info!