Je gebruikt Internet Explorer. Deze site werkt het best op een recentere browser zoals Chrome, Firefox of Safari. Lees hier meer

Gesloten voor uitbreiding en verbouwing
bekijk de tijdlijn

Design bij jou

‘Design bij jou’ laat het publiek kennismaken met de gebruikscollectie van het museum. De objecten mogen aangeraakt worden en zijn ideale conversatiestarters om een gesprek over design op gang te brengen. Via thema’s die nauw aansluiten bij het dagelijks leven willen we met de gebruikscollectie een breed publiek bereiken, in gesprek gaan en zorgen voor verbinding.

Zet ulder!

Stoelenkring op bezoek

Zin in een rondje design? Onze stoelenkring komt graag op bezoek! Deze bonte verzameling van 15 kleurrijke stoelen nodigt iedereen uit voor een inspirerende babbel over design. Benieuwd waar de stoelenkring halt houdt? Check onze agenda.

Wil je de stoelenkring graag bij jou in de wijk, vereniging of op school? Heb je een idee voor een project rond de collectie of creatieve sessie op je eigen locatie? Stuur een mailtje naar designmuseumgent.publiekswerking@stad.gent.

wieNT2, woonzorgcentra, lokale dienstencentra, scholen, buurthuizen, jeugdwerkingen, …

Aan tafel!

Reminiscentiekoffer voor ouderen met dementie

Schuif gezellig aan en ontdek wat onze koffer in petto heeft. Stap voor stap wordt de tafel gedekt en worden herinneringen boven gehaald over favoriete gerechten, feestelijke gebeurtenissen en populaire familierecepten. De ouderen met dementie bekijken en betasten de voorwerpen. Zit er een vogeltje op de fluitketel en maakt de kurkentrekker een sierlijke pirouette? Ze luisteren, ruiken en proeven. Als de koffer leeg is, is de tafel gedekt en zijn heel wat smakelijke herinneringen de revue gepasseerd!

Voor reservatie en info, mail naar designmuseum.publiekswerking@stad.gent.

wieergotherapeuten, animatoren, geriaters, verzorgers, begeleiders, mantelzorgers
doelgroepde koffer is gericht op ouderen met dementie, maar je kan hem ook gebruiken in gesprek met alle ouderen
waarter plaatse in het woonzorgcentrum, ziekenhuis, dienstencentrum of bij je thuis
wanneerop aanvraag
duur± 1u
deelnemersmax. 8 personen
prijseen museumgids komt met de koffer naar je toe en begeleidt de reminiscentie-activiteit: € 85

de koffer kan ook zonder begeleiding ontleend worden. Je krijgt dan een leidraad voor gebruik mee: € 40 voor 2 weken

combinatie begeleiding door gids + ontlenen: € 100

Licht aan!

Object handling met lichtobjecten uit de gebruikscollectie

De lichtobjecten uit onze gebruikscollectie prikkelen de nieuwsgierigheid en nodigen uit tot een gesprek over licht en duisternis. Tijdens de activiteit staat het samen ontdekken van de lichtobjecten centraal. Het aanraken van deze objecten doet ons nadenken over designoplossingen, materialen, vormen,… maar kan evengoed dienen als gespreksstarter of als inspiratie voor een creatieproces. Het stimuleert om een object op een andere manier te bekijken en vast te pakken.

Deze activiteit richt zich tot verschillende doelgroepen en kan – indien gewenst – uitgebreid worden met een creatieve workshop – ‘kandelaar maken in klei’.

Voor reservatie en info, mail naar designmuseum.publiekswerking@stad.gent.

wieiedereen
waarter plaatse in het buurtcentrum, jeugdwerk, ziekenhuizen, dagklinieken, lokale dienstencentra, NT2 groepen, WZC