Je gebruikt Internet Explorer. Deze site werkt het best op een recentere browser zoals Chrome, Firefox of Safari. Lees hier meer

Gesloten voor uitbreiding en verbouwing
DO THE RIGHT DING/STEUN
DING Vitrine - vol+maakt collectie B
NIEUWS

Volmaakt

Collectie B

Designers en maatwerkbedrijven maken het samen.

Van 30 oktober tot 30 november stellen we in de DING Vitrine (Drabstraat 2) de tweede collectie van Volmaakt voor. Het Gents designlabel verbindt ontwerpers en maatwerkbedrijven, en ontwikkelt sociaal duurzame designproducten. 

Door de sociale economie te verbinden met de reguliere economie, moeten meer creatieve makers, particulieren en bedrijven hun weg vinden naar de maatwerkbedrijven en kansen bieden aan kwetsbare doelgroepen. 

De samenwerking designer en maatwerkbedrijf is een win-winsituatie. Maatwerkbedrijven kunnen zich verder ontwikkelen op vlak van (product)innovatie en marketing én hun medewerkers zinvol en duurzaam werk geven. Designers kunnen hun creaties in de markt zetten en samenwerkingen verkennen met bedrijven met een sociaal oogmerk. Het resultaat van deze samenwerking is méér dan de som van de delen. Een volmaaktheid die zich niet zozeer weerspiegelt in de perfectie van de objecten maar in een volmaakte samenwerking tussen de makers.

De collectie

Armand&Francine

BB pendellamp

Voor het ontwerp van de BB pendellamp ontwikkelde het designersduo Armand&Francine een elegante vorm met een tijdloze en minimalistische uitstraling. Alle versieringen en overbodige elementen zijn weggelaten. De basis van deze lamp bestaat uit aluminium afgewerkt met een kwalitatief gekleurde anodiseerlaag. De ronde schijf is verstelbaar in hoogte en kan in verschillende materialen gekozen worden. Met de diversiteit aan kleuren en materialen kan je de lamp samenstellen op maat van je interieur.

Maatwerkbedrijf: Weerwerk

Volmaakt schraagtafel

Onbetaalbaar

Bowie Stoklamp

De Bowie stoklamp is een unieke, eenvoudige staan- en tafellamp met herkenbare scherpe hoek. De lamp is verkrijgbaar in zwart, wit en bruin gebeitst hout en heeft telkens een unieke marmeren voet gemaakt uit een afgedankt nachtkastje of een oude schouw. In de handen van Wannes De Bruycker krijgen afgedankte materialen een nieuw leven.

Maatwerkbedrijf: Weerwerk

Boy Schraagtafel

Het tafelblad van deze schraagtafel rust op twee elegante driepikkels, gemaakt uit resten hardhout en multiplex. Door de dubbel conische vorm van de driepikkels heeft deze tafel een elegante vorm en maximum zitcomfort. Bovendien kan je de tafel gemakkelijk wegbergen voor een flexibel gebruik van je interieur.

Maatwerkbedrijf: Labeur

Goele Maes

Baas klapstoel

Vouwstoelen gebruikte men al in de Romeinse oudheid. Goele Maes brengt deze klassieker opnieuw tot leven met respect voor de oorspronkelijke vorm en materie. De halfhoutse ambachtelijke verbindingen verwijzen naar de allereerste houtverbindingen. Het mechanisme van het scharnierpunt is onzichtbaar en geeft deze vouwstoel een pure uitstraling.

Maatwerkbedrijf: Labeur

Baster tafellamp

De naam Baster verwijst naar Albaster, een lichtdoorlatende natuursteen die in Europa voorkomt in de vorm van knollen. De Albastknollen vertonen vaak onregelmatigheden door kleiresten en aarde die in delen van de steen voorkomen. De unieke aders in de steen geven het licht zijn specifiek karakter. De lampenkap rust op een massief eiken voet. De pure en strakke vorm maakt deze tafellamp tijdloos mooi.

Maatwerkbedrijf: Weerwerk

Beth klok

De jaarringen in hout bieden de mogelijkheid om de tijd en zo de herkomst van een object te achterhalen. Goele Maes liet zich inspireren door de tentoonstelling ‘van boomstam tot Altaarstuk’ (Caermersklooster Gent,2014) waarbij men op zoek gaat naar de herkomst van de houten panelen van het Lam Gods. De liefde voor de materie hout bracht haar tot het ontwerp van dit klokje. De vorm van de klok verwijst naar de panelen van het beroemde Lam God van de schilder VanEyck.

Maatwerkbedrijf: Weerwerk

Volmaakt Klok

Jielt Gregoire

Bardot

Balans en rust vormt het centrale thema van deze salon en bijzettafel. Een evenwichtige gewichtsverdeling tussen voet en tafelblad straalt rust uit. De zwarte beton in combinatie met het zwart geolied tafelblad vormen een perfecte harmonie.

Maatwerkbedrijf: Constructief