Je gebruikt Internet Explorer. Deze site werkt het best op een recentere browser zoals Chrome, Firefox of Safari. Lees hier meer

Gesloten voor uitbreiding en verbouwing
bekijk de tijdlijn
Mu VS handout j
OBJECT

j

22
Chaise longue
Linde Hermans BE
2000
staal, tuigleer
collectie Design Museum Gent

Linde Hermans (1974) ontwerpt meubels, accessoires, installaties en scenografieën. Ze werkte onder meer samen met Piet Stockmans, Casimir en schoenenproducent Ambiorix, en is een van de drijvende krachten achter het collectief Het Labo. Haar werk zit op de grens tussen design en beeldende kunst. Subtiliteit is een rode draad in haar oeuvre. Deze ligzetel is een vroeg werk — pas acht jaar later ontving ze de Henry van de Velde Award voor Jong Talent. Ze ontwierp de zetel op uitnodiging van een klein metaalverwerkingsbedrijf. De constructie is erg vindingrijk: een dun stuk tuigleer zweeft tussen gewalste metalen platen van dezelfde dikte. De zetel is demonteerbaar, zodat hij makkelijk kan worden getransporteerd en het leer kan worden vervangen.

23
Tafel
Charles Van Beerleire BE
(vermoedelijk) Circa 1920-1950
notenhout, metaal
collectie Design Museum Gent

24
first chair

Muller Van Severen BE
2012
staal, polyethyleen
collectie Muller Van Severen

First chair maakt deel uit van de serie Future Primitives, gepresenteerd in 2012 op de Biënnale Interieur in Kortrijk. Zoals de naam suggereert, is het de eerste stoel die Muller Van Severen ontworpen hebben. Kenmerkend voor de Future Primitives-reeks is dat verschillende functies in één meubel worden samengebracht. First chair is daarop een uitzondering, maar maakt toch deel uit van de reeks omdat een stoel op dat moment nog ontbrak in hun oeuvre. De L-vormige witgelakte stalen frames en de zitting en rug van polyethyleen sluiten aan bij de esthetiek van Muller Van Severens eerste tentoonstelling.

25
marble rack + lamp

Muller Van Severen BE
2014
gelakt staal, marmer
collectie Muller Van Severen