Je gebruikt Internet Explorer. Deze site werkt het best op een recentere browser zoals Chrome, Firefox of Safari. Lees hier meer

Gesloten voor uitbreiding en verbouwing
bekijk de tijdlijn
Expo
8.06 Flag icon
13.09.2015

De Invasie toont

Vijf jaar geleden startten een aantal dapperen De Invasie op. Doel was vormgeving in België een gezicht én een platform geven in een totaal nieuwe scène: die van opkomende, creatieve starters. De ideeën van de oprichters waren avantgardistisch. Men wilde inzetten op een ‘makers’ beweging, een community voor creatievelingen; men wilde een platform bieden aan talent dat klaar was om de wereld te veroveren.

Vijf jaar later mogen er terecht kaarsjes uitgeblazen worden. De debutanten van toen zijn groot geworden en nationaal en/of internationaal hun weg gegaan. Met recht en reden dus tijd voor een tentoonstelling die langer duurt dan een invasie van enkele dagen.

Met de expositie De Invastie toont wagen zowel De Invasie als Design Museum Gent een sprong in het onbekende. Voor De Invasie is het lange termijn project een primeur, terwijl het museum nog nooit eerder een tentoonstelling realiseerde met een open inschrijving.

De Invasie gelooft sterk in een onafhankelijke organisatie, die werkt met publiek en talent. Commerciële iniatieven en overheden zijn daarbij altijd welkom, maar in een alliantie. Samen gaan voor hetzelfde doel.