Je gebruikt Internet Explorer. Deze site werkt het best op een recentere browser zoals Chrome, Firefox of Safari. Lees hier meer

Gesloten voor uitbreiding en verbouwing
DO THE RIGHT DING/STEUN
Agenda

24.09.2022

Designtrip naar Duinkerke

Rondleiding in FRAC en LAAC

Was je al eerder in Duinkerke? Design Museum Gent in ieder geval wel. Voor de tentoonstelling Het narrenschip in FRAC Grand Large selecteerde curator Mathilde Sauzet een 70-tal objecten uit de collectie van Design Museum Gent. Allemaal collectiestukken die de transportgekte en onze constante drang om ons te verplaatsen weerspiegelen. Deze designobjecten staan tegenover films en foto’s van hedendaagse kunstenaars uit de collectie van het FRAC zodat er een bijzonder spanningsveld ontstaat vol humor, kitsch en verbeelding. Dat alles in een scenografie van ontwerper Julien Carretero.

Tijdens deze designtrip krijg je niet alleen de tentoonstelling te zien, we zorgen ook voor een blik achter de schermen van het imposante, bekroonde museumgebouw. Architecten Anne Lacaton en Jean-Philippe Vassal wonnen de Pritzker Architecture Prize 2021 omwille van de sobere en genereuze manier waarop ze de oude scheepswerf omtoverden tot een bijzondere tentoonstellingsplek. De manier waarop het FRAC de scheepshal spiegelt is al bijzonder, de wijze waarop tentoonstellingsruimtes en depots met elkaar verweven zijn ook.

We combineren het bezoek aan het FRAC met een bezoek aan zijn buur, het LAAC (Lieu d'Art et Action Contemporaine). Dit modernistisch museum, gebouwd in 1979 naar een ontwerp van Jean Willerwal, wordt omgeven door een beeldentuin, ontworpen door Gilbert Samel en de kunstenaar Pierre Zvenigorodsky. We bezoeken er samen met een gids de tentoonstelling Belgitudes, een bloemlezing doorheen de collectie van de Antwerpse verzamelaar Maurice Verbaet. De collectie knipoogt ongewild ook naar de collectie van Design Museum Gent, onder meer met twee indrukwekkende werken van Tapta en een fijne verzameling Tupperware.

Design Museum Gent zorgt voor het transport naar Duinkerke en terug. De rondleidingen in FRAC en LAAC gebeuren in het Frans.

reserveer je tickets

Programma

9:00vertrek per bus aan het station Gent-Sint-Pieters
11:00rondleiding FRAC
12:30tijd vrij voor lunch en om de beeldentuin te bezoeken
14:00rondleiding LAAC
15:30terugrit
17:00terug in Gent