Je gebruikt Internet Explorer. Deze site werkt het best op een recentere browser zoals Chrome, Firefox of Safari. Lees hier meer

Gesloten voor uitbreiding en verbouwing
DO THE RIGHT DING/STEUN
Expo
9.10 Flag icon
6.03.2022

10 jaar Muller Van Severen

In dialoog met de collectie

Feest! De langverwachte uitbreiding van het museum komt eraan, tijd om de collectie een laatste keer voor de tijdelijke sluiting te tonen door de blik van het Gentse ontwerpersduo Muller Van Severen. Zij vieren dit jaar hun 10-jarig bestaan. Fien Muller en Hannes Van Severen werken al sinds 2011 aan een inspirerend oeuvre van sculpturale meubelstukken en objecten. Deze eerste grote tentoonstelling in hun thuisstad viert dit jubileum in twee delen. Op vraag van Design Museum Gent gingen de ontwerpers aan de slag met de uitzonderlijke collectie van het museum. Hun intuïtieve en eclectische selectie van een 100-tal collectiestukken gaat in dialoog met eigen werk in een grote installatie op het gelijkvloers van het museum. In de historische salons tonen ze hun parcours door de blik van 10 sleutelfiguren die mee hun pad hebben bepaald.

Bestel je tickets

  • Muller Van Severen bio

    Flag icon

    Muller Van Severen ontstond in 2011. Opgeleid als beeldend kunstenaars, bevindt het werk van Fien Muller (1978) en Hannes Van Severen (1979) zich logischerwijs op de grens tussen design en kunst. Het duo ontwikkelde een inspirerende zoektocht naar sculpturaal interessante meubelobjecten, waarbij de ruimte rondom mee wordt betrokken in het werk. Hun stukken worden gekenmerkt door zorgvuldig onderzoek en een gedeelde liefde voor kunst, architectuur en materialen. Tegelijk lijken ze bijna intuïtief en schijnaar moeiteloos tot stand te zijn gekomen. Alsof de designers met potlood in de ruimte tekenen.

    Muller Van Severen won verschillende prijzen en werkte samen met toonaangevende internationale musea (zoals Vitra Design Museum, Centre Pompidou en Musée des Arts Décoratifs) en galeries (Galerie Kreo, Side Gallery, Galerie Valerie Traan). Ze worden beschouwd als één van de meest beeldbepalende Europese designteams van dit moment. Hun werk is wereldwijd terug te vinden in woningen en op publieke plaatsen. Hun stukken worden handgemaakt door kleinschalige maakateliers en getalenteerde ambachtslui, steeds met aandacht voor de authenticiteit van de gekozen materialen.