Je gebruikt Internet Explorer. Deze site werkt het best op een recentere browser zoals Chrome, Firefox of Safari. Lees hier meer

Pop-up Home(Land) open van 10:00 tot 18:00
bekijk de tijdlijn
Expo
3.04 Flag icon
28.06.2015

Provinciale Prijs voor Vormgeving 2014

De Provincie Oost-Vlaanderen schrijft tweejaarlijks een prijs voor vormgeving uit, waarvoor zowel industriële, grafische als ambachtelijke vormgeving in aanmerking komen.

Vormgeving, design en toegepaste kunsten beheersen ons dagelijks leven en maken onze woon-, werk- en leefomgeving aantrekkelijker, kleurrijker en ook comfortabeler. In Oost-Vlaanderen is zeer veel jong designtalent aanwezig.
Met de prijs voor vormgeving wil het provinciebestuur al dat jong talent aanmoedigen, stimuleren en carrièrekansen bieden, naast andere initiatieven zoals de recente oprichting van het designplatform Ministry of Makers samen met de Stad Gent en de Hogeschool Gent.

De Provinciale Prijs voor Vormgeving 2014 werd toegekend aan Hermine Van Dijck (1989) voor haar prachtige textielontwerpen. Als jonge textieldesigner houdt zij van de poëzie van handgemaakte ontwerpen en wil de schoonheid ervan tonen in unieke textielstukken, waarvoor zij zowel ambachtelijke als industriële technieken gebruikt. Pieter 'Pjotr' Willems (1981) ontving een nominatiepremie voor zijn veelzijdige grafisch vormgeving, die hij eerder benadert als de creatie van een concept dan als een apart product.
De tentoonstelling met het beste van beide vormgevers biedt de bezoeker een boeiend en gevarieerd beeld van de hedendaagse vormgeving in Oost-Vlaanderen.