Je gebruikt Internet Explorer. Deze site werkt het best op een recentere browser zoals Chrome, Firefox of Safari. Lees hier meer

Gesloten voor uitbreiding en verbouwing
DO THE RIGHT DING/STEUN
Expo
28.10 Flag icon
28.11.2021

Student Ecodesign Awards

Voor het eerst in de vijftienjarige geschiedenis van de Ecodesign Award voor studenten worden de winnende ontwerpen tentoongesteld in Design Museum Gent. Het jonge talent achter deze ontwerpen ging de uitdaging van de OVAM en Vlaanderen Circulair aan om met hun eindwerk of thesis de wereld te veranderen. Zo werkten ze aan een circulair, duurzaam of ecologisch ontwerp van een product of dienst in twee verschillende categorieën.

Binnen de categorie ‘Problem solving’ bieden de ontwerpers een oplossing voor de huidige ecologische, economische of sociale uitdagingen van onze samenleving. De ontwerpen in deze categorie zijn eerder gericht op een systeemaanpak.

De categorie ‘Everyday Life’ is voor projecten die bijdragen tot een duurzamer dagelijks leven. Deze producten of diensten bieden een alternatief met een kleinere impact op onze planeet.

De winnaars hebben met de award letterlijk goud in handen: namelijk een duurzame smartphone met een netwerk van contacten waar elke ontwerper van droomt: nummers van gerenommeerde productdesigners, duurzame ondernemers, investeerders, beleidsmakers, enz.

Ontdek de winnaars op de website van Vlaanderen Circulair of tijdens je bezoek aan de tentoonstelling.