Je gebruikt Internet Explorer. Deze site werkt het best op een recentere browser zoals Chrome, Firefox of Safari. Lees hier meer

Gesloten voor uitbreiding en verbouwing
DO THE RIGHT DING/STEUN
Agenda

28.11.2019

This is James Langdon

Isomorphs

Een reeks evenementen naar aanleiding van de tentoonstelling Off the Grid, georganiseerd door de medewerkers en docenten van Grafisch ontwerp van KASK – School of Arts Gent.

De heersende consensus luidt dat grafisch ontwerp iets met de inhoud te maken moet hebben. Historisch gezien was dat zeker niet altijd het geval. Vooraanstaande Europese ontwerpers idealiseerden 50 of 60 jaar geleden nog generieke paginalay-outs en lettertypes die geschikt waren voor elke inhoud. Maar we lijken het er, op dit moment tenminste, over eens te zijn dat het verstandig is om bij ontwerpkeuzes rekening te houden met de inhoud. James Langdon zal het hebben over voorbeelden van grafisch ontwerp die veel verder gaan dan dit, en relaties leggen met de inhoud – met technische, materiële of grafische middelen – die zo absurd specifiek zijn dat ze praktisch onleesbaar worden.

James Langdon
is onafhankelijk grafisch ontwerper, schrijver en hoogleraar communicatiedesign aan de Hochschule für Gestaltung in Karlsruhe. Sinds 2004 werkt hij nauw samen met veel kunstenaars om publicaties en tentoonstellingen te ontwerpen. Van 2008 tot 2018 was hij stichtend directeur van de artist-run hedendaagse kunstruimte Eastside Projects in Birmingham. Momenteel werkt hij aan een biografie over de Engelse ontwerper en docent Norman Potter, en is hij PhD-kandidaat aan de RMIT University in Melbourne.

Tickets