Je gebruikt Internet Explorer. Deze site werkt het best op een recentere browser zoals Chrome, Firefox of Safari. Lees hier meer

Gesloten voor uitbreiding en verbouwing
DO THE RIGHT DING/STEUN
Agenda

16.01.2020

This is on the Grid

Een reeks evenementen naar aanleiding van de tentoonstelling Off the Grid, georganiseerd door de medewerkers en docenten van Grafisch ontwerp van KASK – School of Arts Gent.

Prominente grafisch ontwerpers, academici en schrijvers komen samen om het leven en werk te bespreken van een aantal ontwerpers uit Off the Grid. Het evenement wordt afgesloten met een rondetafelgesprek over de erfenis van naoorlogs Belgisch grafisch ontwerp.

Jan Ceuleers
studeerde filosofie en was 30 jaar actief als antiquaar, gespecialiseerd in avant-garde. Ook curator en auteur. Hij zal het onder meer hebben over de samenwerkingen van architect Constantin Brodzki en Marcel Broodthaers met Corneille Hannoset.

Jean-Michel Meyers
is een grafisch ontwerper uit Antwerpen en archivaris van het Fonds Lucien De Roeck. Hij vertelt over het leven en werk van zijn grootvader Lucien De Roeck in de jaren zestig en zeventig.

Hilde Pauwels
studeerde filosofie en is vertaler en leraar. Vanaf 1975 was zij de partner en occasionele medewerkster van Jean-Jacques Stiefenhofer (1943-2013), wiens werk ze zal bespreken.

Hugo Puttaert
is grafisch ontwerper, docent en redacteur. Hij leidt de afsluitende paneldiscussie over de erfenis van naoorlogs Belgisch grafisch ontwerp.

Tickets