Je gebruikt Internet Explorer. Deze site werkt het best op een recentere browser zoals Chrome, Firefox of Safari. Lees hier meer

We werken aan nieuwe expo’s. Sommige zalen zijn daarom gesloten tot 24 oktober.
Vandaag gesloten, kom morgen van 9:30 tot 17:30
plan je bezoek
Agenda

16.01.2020

This is Jan Ceuleers, Hilde Pauwels, Jean-Michel Meyers and Hugo Puttaert

On the Grid

Een reeks evenementen naar aanleiding van de tentoonstelling Off the Grid, georganiseerd door de medewerkers en docenten van Grafisch ontwerp van KASK – School of Arts Gent.

Prominente grafisch ontwerpers, academici en schrijvers komen samen om het leven en werk te bespreken van een aantal ontwerpers uit Off the Grid. Het evenement wordt afgesloten met een rondetafelgesprek over de erfenis van naoorlogs Belgisch grafisch ontwerp.

Jan Ceuleers
studeerde filosofie en is antiquair, curator en auteur, gespecialiseerd in de Belgische avant-garde. Hij zal onder meer spreken over het werk van Corneille Hannoset voor Marcel Broodthaers, de Galeries Aujourd’hui en het Musée du Cinema.

Jean-Michel Meyers
is een grafisch ontwerper uit Antwerpen en archivaris van het Fonds Lucien De Roeck. Hij vertelt over het leven en werk van zijn grootvader Lucien De Roeck in de jaren zestig en zeventig.

Hilde Pauwels
is filosoof, vertaler en leraar. Vanaf 1975 was zij de partner en occasionele medewerkster van Jean-Jacques Stiefenhofer (1943-2013), wiens werk ze zal bespreken.

Hugo Puttaert
is grafisch ontwerper, docent en redacteur. Hij leidt de afsluitende paneldiscussie over de erfenis van naoorlogs Belgisch grafisch ontwerp.

Tickets