Je gebruikt Internet Explorer. Deze site werkt het best op een recentere browser zoals Chrome, Firefox of Safari. Lees hier meer

Gesloten voor uitbreiding en verbouwing
bekijk de tijdlijn

Designwandeling

Ontdek onze rondleidingen buiten de muren voor kinderen en volwassenen.

Design in de stad

Promobeeld

Ook tijdens de sluiting van het museum nemen we je graag mee op een boeiende designtour. Dit keer niet in het museum, maar in de Gentse binnenstad. Ook daar is namelijk heel wat werk te zien van bekende ontwerpers, zoals Maarten Van Severen, Stefan Schöning en Axel Enthoven. De wandeling brengt ons naar plaatsen en objecten die een bijzondere link hebben met het museum of de collectie. Een verrassende tour die ons de stad door een andere (design)bril laat zien!

Reserveer (volwassenen)

wievolwassenen
startpuntDesign Museum Gent
duur90 min.
prijs/groep€ 100 (max. 15 deelnemers)
kansentarief€ 60 via VRIJUIT, groeps-UiTPAS, Iedereen Verdient Vakantie
betaalwijzeper factuur

Stadsontwerpers

DSCF2466 b

Design vind je niet alleen in een museum! Ook op straat, in parken of op pleintjes vinden we elementen die zijn vormgegeven. De inrichting van de publieke ruimte bepaalt mee hoe we ons thuis voelen en voortbewegen in de stad. Het toont ook waar we als stad voor willen staan. Tijdens deze wandeling leren kinderen de taal van de stadsinrichting lezen en de rol van de ontwerper daarin kennen. De leerlingen ontdekken al doende de vaardigheden die een ontwerper nodig heeft. Ze leren de omgeving waarnemen met een andere blik en geven in een afsluitende ontwerpopdracht zelf een stukje invulling aan de stad.

Reserveer

wie3e t.e.m. 6e leerjaar
startpuntDesign Museum Gent
duur90 min.
prijs/groep€ 85 (max. 25 deelnemers)
betaalwijzeper factuur