Je gebruikt Internet Explorer. Deze site werkt het best op een recentere browser zoals Chrome, Firefox of Safari. Lees hier meer

Gesloten voor uitbreiding en verbouwing
DO THE RIGHT DING/STEUN
Banner Designwandeling 1

Designwandelingen

 • Design in de stad (+18)

  Flag icon

  Wandeling voor volwassenen

  Ook tijdens de sluiting van het museum nemen we je graag mee op een boeiende designtour. Dit keer niet in het museum, maar in de Gentse binnenstad. Ook daar is namelijk heel wat werk te zien van bekende ontwerpers, zoals Maarten Van Severen, Stefan Schöning en Axel Enthoven. De wandeling brengt ons naar plaatsen en objecten die een bijzondere link hebben met het museum of de collectie. Een verrassende tour die ons de stad door een andere (design)bril laat zien!

  RESERVEER (VOLWASSENEN)

  RESERVEER (ONDERWIJS +18J)


  wievolwassenen
  startpuntDesign Museum Gent
  duur
  90 min.
  prijs/groep
  € 100 (max. 15 deelnemers)
  kansentarief
  € 60 via VRIJUIT, groeps-UiTPAS, Iedereen Verdient Vakantie
  betaalwijze
  per factuur
  © Design Museum Gent


 • Stadsontwerpers (-12)

  Flag icon

  Wandeling voor lager onderwijs

  Design vind je niet alleen in een museum! Ook op straat, in parken of op pleintjes vinden we elementen die zijn vormgegeven. De inrichting van de publieke ruimte bepaalt mee hoe we ons thuis voelen en voortbewegen in de stad. Het toont ook waar we als stad voor willen staan. Tijdens deze wandeling leren kinderen de taal van de stadsinrichting lezen en de rol van de ontwerper daarin kennen. De leerlingen ontdekken al doende de vaardigheden die een ontwerper nodig heeft. Ze leren de omgeving waarnemen met een andere blik en geven in een afsluitende ontwerpopdracht zelf een stukje invulling aan de stad.

  RESERVEER

  wie3e t.e.m. 6e leerjaar
  startpuntDesign Museum Gent
  duur
  90 min.
  prijs/groep
  € 85 (max. 25 deelnemers)
  betaalwijze
  per factuur


  Designwandeling stadsontwerpers
  © Design Museum Gent