Je gebruikt Internet Explorer. Deze site werkt het best op een recentere browser zoals Chrome, Firefox of Safari. Lees hier meer

Gesloten voor uitbreiding en verbouwing
bekijk de tijdlijn
Expo
31.01 Flag icon
6.05.2018

LeveL

The Fragile Balance of Utopia

mischer'traxler studio

In het kader van het Lichtfestival presenteert Design Museum Gent de kinetische lichtinstallatie ‘LeveL – The Fragile Balance of Utopia’ van het Oostenrijkse designerduo mischer’traxler studio.

‘LeveL’ toont het fragiele evenwicht van perfecte systemen in een maatschappij en verbeeldt hoe gevoelig netwerken zijn voor invloeden van buitenaf en binnenin. Eén element uit balans heeft invloed op het hele systeem en doet de installatie letterlijk wankelen.

In rust is de installatie in evenwicht en geven de papieren lampuiteinden het helderste licht. Wanneer je dichterbij komt, een onderdeel aanraakt of een lichte bries veroorzaakt, start het geheel te bewegen en verzwakt de lichtsterkte. ‘LeveL – The Fragile Balance of Utopia’ nodigt je uit om doorheen de lichtinstallatie te lopen, de steeds veranderende atmosfeer te ervaren en stil te staan bij de fragiliteit van perfectie.

De interactieve lichtinstallatie werd ontworpen als een ruimtevullende mobile in het kader van de eerste editie van de London Design Biennale 2016 en is te bezichtigen in het prestigieuze Louis XVI-salon in Hotel De Coninck. 


In opdracht van Austria Design Net voor de London Design Biennale 2016

Met de steun van: Victor Hunt Designart Dealer, Oostenrijks Cultuurforum Brussel