Je gebruikt Internet Explorer. Deze site werkt het best op een recentere browser zoals Chrome, Firefox of Safari. Lees hier meer

Gentse Feesten: gratis toegang tot het hele museum voor Gentenaars! ▶︎
Vandaag open van 10:00 tot 18:00
plan je bezoek
Expo
1.07 Flag icon
12.09.2021

OpenStructures

PlayStation 3.0

Design Museum Gent presenteert deze zomer OpenStructures als speel-, ontwerp- en bouwmethode voor jong en oud.

OpenStructures nodigt uit om modulaire objecten te ontwerpen die steeds weer kunnen worden aangepast, opgewaardeerd en tot in het oneindige kunnen worden geherconfigureerd. Meer dan 300 auteurs hebben tot vandaag met het systeem geëxperimenteerd en er de meest verschillende ontwerpen aan toegevoegd: van eenvoudige alledaagse voorwerpen tot spellen, gereedschap, meubilair en volledige interieurs.

De installatie bestaat uit een groeiende verzameling elementen en materialen, die in elkaar kunnen worden geplugd en zo in steeds wisselende constellaties opnieuw worden ingezet. Eens een product of ontwerp afgedankt is, kunnen de onderdelen ervan gebruikt worden in een nieuw ontwerp. Zo kunnen we onze omgeving duurzaam, veelvormig, uniek en op een speelse manier vormgeven.

Hiervoor stelde OpenStructures een gemeenschappelijk raster op. Iedereen kan elementen uit de online database downloaden, aanpassen en weer toevoegen binnen dit open ontwerpsysteem.

Ontdek zelf OpenStructures deze zomer als installatie in Design Museum Gent en ga aan de slag als ontwerper! Je kan er aan het werk gaan met een verzameling onderdelen uit de database. De installatie is vrij te bezoeken tussen 1.07 en 12.09 en tijdens verschillende dagateliers kunnen kinderen ermee aan de slag gaan.

  • Over OpenStructures

    Flag icon

    OpenStructures werd in 2007 opgestart door ontwerper Thomas Lommée. Samen met Christiane Högner vormen zij OS_Studio, de drijvende kracht achter het collaboratief systeem.

    Voor de bredere verspreiding van deze methodologie door middel van bouw- & workshopkits werkt OS_Studio o.a. samen met Design Museum Gent, Kunstencentrum Vooruit en KASK – School of Arts. Het wordt hierbij ondersteund door Vlaanderen Circulair. Dit is het knooppunt en de inspirator voor de circulaire economie in Vlaanderen. Het is een partnerschap van overheden, bedrijven, middenveld en kenniswereld die samen actie ondernemen

Partner OpenStructures