Je gebruikt Internet Explorer. Deze site werkt het best op een recentere browser zoals Chrome, Firefox of Safari. Lees hier meer

Gesloten voor uitbreiding en verbouwing
DO THE RIGHT DING/STEUN
Hello Robot
NIEUWS

Bijna 90.000 bezoekers voor Hello, Robot.

Gisteren sloten we de tentoonstelling Hello, Robot. Design tussen mens en machine af met meer dan 89.000 bezoekers. Dat maakt deze tentoonstelling met stip de best bezochte expo sinds het begin van de tellingen! Ook scholen en groepen waren benieuwd naar hoe onmisbaar robots zijn in ons leven: met 921 rondleidingen is het aantal groepsbezoeken flink gestegen. De tentoonstelling reist nu verder naar het Gewerbemuseum in Winterthur, MAAT in Lissabon, Museo San Telmo in San Sebastian en het nieuwe V&A museum in Dundee.

Terwijl robots bereikbaarder, persoonlijker en vaak zelfs onmisbaar zijn geworden, blijft één vraag op ieders lippen branden: wordt onze wereld er beter van? De internationale coproductie van Design Museum Gent, Vitra Design Museum en MAK Wenen had de ambitie om het debat over ethische en sociale vraagstukken die met robotica verbonden zijn op gang te trekken. Een ambitie die volgens de BBC meer dan geslaagd is: “Like all the best exhibitions, visitors are likely to still be thinking about it months, maybe even years from now.” 

De tentoonstelling is trouwens ook genomineerd door ART magazine voor best gecureerde tentoonstelling van 2017. Volgende week wordt die award in Keulen tijdens Art Cologne uitgereikt.

Collectiepresentatie

Een nieuwe collectiepresentatie

What’s next? We sluiten nu vijf weken lang onze hoofdvleugel voor belangrijke werkzaamheden: de lichtstraten en de dakkoepel die voor natuurlijk licht zorgen in de tentoonstellingen zijn namelijk aan herstelling toe. De internationaal zeer goed onthaalde tentoonstelling Poème Brut blijft open in de oude vleugel. 

In één beweging met de werken bouwen we ook een nieuwe collectiepresentatie Object Stories op die opent op 18 mei. InObject Stories. Een kijk op de collectie toont het museum een gevarieerde selectie van bijna tweehonderd objecten van 1880 tot vandaag. Geen chronologisch parcours, maar een presentatie waarin de objecten zelf met de aandacht gaan lopen. Verschillende themalijnen laten je op meerdere manieren kijken naar de objecten. Elk van de vijf routes vertelt het verhaal van tien collectiestukken. Zonder de opdrachtgevers uit Commissions & Commissioners zouden sommige objecten er bijvoorbeeld niet zijn geweest. De objecten van Curiosity hebben ieder een eigenaardigheid die aanleiding geeft tot een gesprek. En bij de stukken in Making Matters staat het materiaal of de techniek waarmee ze gemaakt zijn centraal. 

Samen met Object Stories opent het museum ook Maarten Baas. Hide & Seek, de eerste grote solotentoonstelling van de Nederlandse designer die op dit moment internationaal doorbreekt met zijn humoristische en rebelse meubelreeksen.