Je gebruikt Internet Explorer. Deze site werkt het best op een recentere browser zoals Chrome, Firefox of Safari. Lees hier meer

Gesloten voor uitbreiding en verbouwing
DO THE RIGHT DING/STEUN
Kleureyck Pigment Walk hero
RONDLEIDING

Kleureyck

Pigment Walk

Voor verdieping -1 van Kleureyck, klik hier.

Van Eyck wist virtuoze, baanbrekende ant­woorden te bedenken op aller­hande technische en vormelijke vragen. Hoe laat je de kijker aan­voelen van welk materiaal dingen gemaakt zijn? Hoe geef je kleuren diepte? Welke pigmenten gebruik je voor welke tinten? Hoe leid je de blik van de kijker? 

Ook vandaag nog buigen veel designers en kunstenaars zich over die kwesties. Dat blijkt uit de meer dan 100 hedendaagse werken uit verschillende designdisciplines die curatoren Siegrid Demyttenaere en Sofie Lachaert samenbrachten in deze Pigment Walk. De selectie omvat ook een 20-tal stukken uit de eigen collectie van Design Museum Gent. 

De opstelling is opgevat als een wandeling door het kleurenuniversum van Van Eyck. Uitgangspunt voor de selectie zijn 13 details uit het Lam Gods. Daarin staat telkens een kleur centraal. Bij ieder detail hoort een groepje hedendaagse werken waarin diezelfde kleur terugkeert, maar die tegelijk ook raakvlakken hebben met andere aspecten van het Lam Gods, zoals symboliek, vakmanschap, materiaalweergave en transparantie.