Je gebruikt Internet Explorer. Deze site werkt het best op een recentere browser zoals Chrome, Firefox of Safari. Lees hier meer

Gentse Feesten: proef ons vleesijs & gratis toegang tot het hele museum voor Gentenaars! ▶︎
Vandaag open van 10:00 tot 18:00
plan je bezoek

Met kinderen

Neem je kroost gerust mee!

Het Museumspel

Geen idee wat te doen? Neem de kinderen gerust mee naar Design Museum Gent, volg er een toffe workshop of speel het Museumspel.


Design op kindermaat, daar zorgen onze Playmobilfiguren voor. Via het Museumspel ontdekken kinderen al spelend onze collectie. Geen ellenlange teksten, maar een zoektocht naar panda’s, piraten en koningen die vertellen over hun favoriete object. Helemaal gratis voor kinderen.

Schatten van Vlieg

wanneer 29.06 – 1.09.2019
prijs gratis
Vlieg

Kleuterzoektocht (3–5)
Boodschappen voor de jarige

Meneer de Coninck is jarig en dat moet gevierd worden! Als verrassing wil de kokkin iets lekker voor hem klaarmaken. Met een boodschappenmandje trekken de kleuters door het museum en verzamelen ze allerlei lekkers voor het verjaardagsfeest. Alle boodschappen gevonden? Dan ontdekken de kleuters welke verrassing de kokkin in petto heeft…

Zoektocht (6–12)
Het geheime ingrediënt

Meneer en mevrouw de Coninck krijgen hoog bezoek! Alles moet er piekfijn uitzien en het lekkerste eten zal geserveerd worden. Maar er is een probleem… De kokkin is het geheime ingrediënt van haar bekende koekjes vergeten. Enkel echte speurneuzen met een goede smaakzin kunnen haar helpen. Wie kraakt de code van de schatkist en ontdekt het geheime ingrediënt?

Verjaardagsfeest

Verjaardagsfeestje Design Museum Gent
Voor kinderen van de lagere school

Verjaren in een boeiend decor, dat kan bij ons. We luisteren het feest van je oogappel en vriendjes op met een toffe designworkshop. In groep ontwerpen ze elk een leuk aandenken, dat na het feest mee naar huis mag. De jarige krijgt een speciale verjaardagsstoel en ook een ontdekkingstocht door het museum staat op het programma. Langs de route: een feestcarrousel, een zetel met honderd stippen en een vissenvaas. Maximum 10 kinderen, € 150.

Reserveer nu