Je gebruikt Internet Explorer. Deze site werkt het best op een recentere browser zoals Chrome, Firefox of Safari. Lees hier meer

Vandaag open van 10:00 tot 18:00
plan je bezoek

Met kinderen

Neem je kroost gerust mee!

Schatten van Vlieg

Geen idee wat te doen? Neem de kinderen gerust mee naar Design Museum Gent, volg er een toffe workshop of speel het Museumspel.


Vlieg heeft een probleem. Enkele museumbezoekers hebben voorwerpen in het museum aangeraakt. Kom tijdens de zomervakantie uitvogelen wie welk object heeft bepoteld. Je kinderen leren over materialen en verschillende technieken zoals verbranden en smelten. Gratis voor kinderen.

Het Museumspel


Design op kindermaat, daar zorgen onze Playmobilfiguren voor. Via het Museumspel ontdekken kinderen al spelend onze collectie. Geen ellenlange teksten, maar een zoektocht naar panda’s, piraten en koningen die vertellen over hun favoriete object. Helemaal gratis voor kinderen.

Verjaardagsfeest

Verjaardagsfeestje Design Museum Gent
Voor kinderen van de lagere school

Verjaren in een boeiend decor, dat kan bij ons. We luisteren het feest van je oogappel en vriendjes op met een toffe designworkshop. In groep ontwerpen ze elk een leuk aandenken, dat na het feest mee naar huis mag. De jarige krijgt een speciale verjaardagsstoel en ook een ontdekkingstocht door het museum staat op het programma. Langs de route: een feestcarrousel, een zetel met honderd stippen en een vissenvaas. Maximum 10 kinderen, € 120.

Reserveer nu