Je gebruikt Internet Explorer. Deze site werkt het best op een recentere browser zoals Chrome, Firefox of Safari. Lees hier meer

Gentse Feesten: gratis toegang tot het hele museum voor Gentenaars! ▶︎
Vandaag open van 10:00 tot 18:00
plan je bezoek

Met kinderen

Neem je kroost gerust mee!

Geen idee wat te doen? Neem de kinderen gerust mee naar Design Museum Gent, volg er een toffe workshop of speel het Museumspel.

Schatten van Vlieg


Vanaf 1 juli kan je in het museum terug op zoek naar de schat van Vlieg. Vlieg speelt verstoppertje in Design Museum Gent. Zijn vriendjes hebben zich verborgen in huisjes en interieurs in het museum. Help jij Vlieg met zoeken, en kom je zo ook de schat tegen?

1-2-3... Wie niet weg is, is gezien! De zoektocht van Vlieg is gratis voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Samen met je familie loop je doorheen onze vaste collectie en langs de lopende tentoonstellingen Home Stories en Het Bureau. Je ontdekt allerlei bijzondere huizen en interieurs en een verzameling mooie, originele, gekke en soms ook heel gewone voorwerpen.

OpenStructures


Ontdek zelf OpenStructures deze zomer als installatie in Design Museum Gent en ga aan de slag als ontwerper! Je kan er aan het werk gaan met een verzameling modulaire onderdelen om ruimtes te bouwen. De installatie is vrij te bezoeken en gebruiken tussen 1.07 en 12.09 en tijdens verschillende dagateliers kunnen kinderen ermee aan de slag gaan.

Het Museumspel


Design op kindermaat, daar zorgen onze Playmobilfiguren voor. Via het Museumspel ontdekken kinderen al spelend onze collectie. Geen ellenlange teksten, maar een zoektocht naar panda’s, piraten en koningen die vertellen over hun favoriete object. Helemaal gratis voor kinderen.

Speeltas

Voorlopig niet beschikbaar
Speelzak peuters
Design voor de allerkleinsten

Je bent nooit te jong voor een museum! Vraag een speeltas en verken samen met je kinderen tussen 0 en 3 jaar de collectiepresentatie Maarten Van Severen & Co. Het wilde ding. Het speeltapijt en de spelelementen laten je spruit vormen en materialen ontdekken of vrij op kleur associëren. Stapel, orden, kriebel, wikkel & voel. Geniet om je kind als jonge maker aan het werk te zien. De onthaalbediende geeft je een informatiebrochure met alle info.

Verjaardagsfeest

Voorlopig niet beschikbaar, maar je kan wel een verjaardagsfeest boeken voor later op het jaar.
Verjaardagsfeestje Design Museum Gent
Voor kinderen van de lagere school

Verjaren in een boeiend decor, dat kan bij ons. We luisteren het feest van je oogappel en vriendjes op met een toffe designworkshop. In groep ontwerpen ze elk een leuk aandenken, dat na het feest mee naar huis mag. De jarige krijgt een speciale verjaardagsstoel en ook een ontdekkingstocht door het museum staat op het programma. Langs de route: een feestcarrousel, een zetel met honderd stippen en een vissenvaas. Maximum 10 kinderen, € 150.

Reserveer nu