Je gebruikt Internet Explorer. Deze site werkt het best op een recentere browser zoals Chrome, Firefox of Safari. Lees hier meer

Online tickets tijdelijk niet beschikbaar. Wil je vandaag of morgen het museum bezoeken? Reserveer dan via BoekjeBezoek op +32 9 210 10 75.
Vandaag open van 9:30 tot 17:30
plan je bezoek

Met kinderen

Neem je kroost gerust mee!

Kleur je rijk

Geen idee wat te doen? Neem de kinderen gerust mee naar Design Museum Gent, volg er een toffe workshop of speel het Museumspel.

Zoektocht 6 – 12 jaar

Klaar voor Kleureyck? Ga op ontdekking in de expo met het boekje Kleur je rijk en leer alles over kleur! Hoe ziet jouw favoriete kleur eruit, wat zijn warme en koude kleuren en wie bouwt de hoogste kleurentoren? Aan het einde van de zoektocht ben je een echte kleurenexpert!

Kleurenparcours met Vlieg

wanneer 01.07 – 21.02.2021
prijs gratis
Vlieg

Tijdens de tentoonstelling Kleureyck kunnen je kinderen samen met Vlieg een uitdagend kleurenparcours volgen! Hun museumbezoek krijgt kleur met tal van leuke opdrachten doorheen Kleureyck en in de permanente collectie. Een avontuur met toverspiegels en draaimolens zonder aanrakingen. Tellen, kijken, kleuren vergelijken, ontdekken, zoeken en ... de kist openen! Daarin ligt een kleurrijke verrassing op hen te wachten.

Het Museumspel

Childrens choices playmobil
Ik zie, ik zie, wat jij niet ziet

In Object Stories kruip je in de huid van een Playmobilfiguurtje. Wordt het Yoko die gek is op Japan, Koning Kleur of ben je net als Frits de Visser dol op vissen en de zee? Kies een figuurtje en ga op zoek naar de voorwerpen die bij jouw personage passen. Helemaal gratis voor kinderen.

Speeltas

Voorlopig niet beschikbaar
Speelzak peuters
Design voor de allerkleinsten

Je bent nooit te jong voor een museum! Vraag een speeltas en verken samen met je kinderen tussen 0 en 3 jaar de collectiepresentatie Maarten Van Severen & Co. Het wilde ding. Het speeltapijt en de spelelementen laten je spruit vormen en materialen ontdekken of vrij op kleur associëren. Stapel, orden, kriebel, wikkel & voel. Geniet om je kind als jonge maker aan het werk te zien. De onthaalbediende geeft je een informatiebrochure met alle info.

Verjaardagsfeest

Verjaardagsfeestje Design Museum Gent
Voor kinderen van de lagere school

Verjaren in een boeiend decor, dat kan bij ons. We luisteren het feest van je oogappel en vriendjes op met een toffe designworkshop. In groep ontwerpen ze elk een leuk aandenken, dat na het feest mee naar huis mag. De jarige krijgt een speciale verjaardagsstoel en ook een ontdekkingstocht door het museum staat op het programma. Langs de route: een feestcarrousel, een zetel met honderd stippen en een vissenvaas. Maximum 10 kinderen, € 150.

Reserveer nu