Je gebruikt Internet Explorer. Deze site werkt het best op een recentere browser zoals Chrome, Firefox of Safari. Lees hier meer

Gesloten voor uitbreiding en verbouwing
DO THE RIGHT DING/STEUN

Aanbod scholen

Kom met je klas!

Design Museum Gent is gesloten. Het museum krijgt een nieuwe vleugel en een volledige renovatie. Tegen 2026 worden alle gebouwen naadloos op elkaar aangesloten en komt er extra ruimte voor expo’s, workshops, events, een museumcafé, degelijk sanitair en een lift. 

Op zoek naar een toffe rondleiding voor het 3e t.e.m. 6e leerjaar? Probeer onze designwandeling Stadsontwerpers. Design vind je namelijk niet alleen in een museum! Ook op straat, in parken of op pleintjes vinden we elementen die zijn vormgegeven. De inrichting van de publieke ruimte bepaalt mee hoe we ons thuis voelen en voortbewegen in de stad. Het toont ook waar we als stad voor willen staan. Tijdens deze wandeling leren kinderen de taal van de stadsinrichting lezen en de rol van de ontwerper daarin kennen. De leerlingen ontdekken al doende de vaardigheden die een ontwerper nodig heeft. Ze leren de omgeving waarnemen met een andere blik en geven in een afsluitende ontwerpopdracht zelf een stukje invulling aan de stad.

Bekijk hieronder ook wat de andere Gentse musea te bieden hebben.

Rondleidingen bij De Gentse musea