Je gebruikt Internet Explorer. Deze site werkt het best op een recentere browser zoals Chrome, Firefox of Safari. Lees hier meer

Tijdens de Gentse Feesten: performances in de expo Maarten Baas. Gratis toegang tot het hele museum voor Gentenaars! ▶︎
Vandaag open van 10:00 tot 18:00
plan je bezoek

Middelbare school

Rondleidingen
1,5 uur € 60
Zitten is een werkwoord
1e graad

Elke stoel heeft een verhaal. Designers denken minutieus na over de vorm en gebruiken hun creativiteit om vraagstukken en problemen op te lossen. Het zijn ondernemers, ergonomen en ecologen en net in die wereld nemen we jouw leerlingen mee. Ze proberen stoelen uit en maken kennis met materialen en technieken van de voorbije 200 jaar. Zo leren ze de stiel en de wereld van design kennen.

Reserveer nu

Zitten Is Een Werkwoord
Maarten Van Severen & Co rondleidingen
Zin in design?
2e – 3e graad

Wie kent begrippen als standaardisatie, massaproduct, decoratief, functioneel? Als echte designers kruipen de leerlingen in de huid van een minimalist, een modernist en een ambachtsman, waardoor ze op interactieve wijze design-denken ontdekken. Aspecten als vorm, materiaal en functie met hun onderlinge relatie komen aan bod en we bewandelen de dunne lijn tussen design, kunst en architectuur. Een interactieve ontdekkingstocht.

Reserveer nu

Over materialen en technieken
leerlingen TSO en BSO

We zijn vaak de voeling met de materialen om ons heen verloren. De meeste gebruiksvoorwerpen in ons leven zijn het resultaat van een creatief proces en daar gaan we dieper op in met deze rondleiding. Je leerlingen ontdekken de sleutelmomenten uit de designgeschiedenis, zoals de introductie van gelamineerd hout, kunststoffen en 3D-printen. Zo leren ze meteen experimenteren met materialen en technieken.

Reserveer nu

Over materialen en technieken
Verantwoord vormgeven
leerlingen 3e graad ASO, TSO en BSO

Design met impact op maatschappij en het persoonlijk leven, daar focussen we op. Ontwerpers zijn soms echte wereldverbeteraars en proberen alsmaar ecologischer te denken of design toegankelijk te maken voor het brede publiek. Je leerlingen leren meer over ‘het modern sociaal meubel’ en ontdekken hoe sommige designers de schoonheid van de art nouveau binnen het bereik van lagere sociale klassen probeerden te brengen. Alternatieve grondstoffen komen aan bod en we blikken vooruit naar de toekomst.

Reserveer nu