Je gebruikt Internet Explorer. Deze site werkt het best op een recentere browser zoals Chrome, Firefox of Safari. Lees hier meer

Vandaag open van 9:30 tot 17:30
plan je bezoek

Middelbare school

Rondleidingen
1,5 uur € 70
Kleureyck
Het kleurenlab
13.03 – 06.09.2020
1e graad

Kleur speelt een belangrijke rol in ons leven. Het beïnvloedt onze stemming en geeft informatie over de wereld en over onszelf. Maar waar komen al die kleuren vandaan? Hoe zien en ervaren we kleuren? Welke pigmenten zijn aanwezig in de natuur en welke worden door de mens gemaakt? Is er een speciale band tussen kleuren en ontwerpers of tussen kleuren en materialen? En welke kleur was wanneer in de mode? Een vakoverschrijdende kennismaking met de boeiende wereld van kleur!

Reserveer nu

Zitten is een werkwoord
1e graad

Elke stoel heeft een verhaal. Designers denken minutieus na over de vorm en gebruiken hun creativiteit om vraagstukken en problemen op te lossen. Het zijn ook ondernemers, ergonomen en ecologen en net in die wereld nemen we jouw leerlingen mee. Ze proberen stoelen uit en maken kennis met materialen en technieken van de voorbije 200 jaar.

Reserveer nu

Zitten Is Een Werkwoord
Maarten Van Severen & Co rondleidingen
Zin in design?
2e – 3e graad

Wie kent begrippen als standaardisatie, massaproduct, decoratief, functioneel? Als echte designers kruipen de leerlingen in de huid van een minimalist, een modernist en een ambachtsman, waardoor ze op interactieve wijze designdenken ontdekken. Aspecten als vorm, materiaal en functie met hun onderlinge relatie komen aan bod en we bewandelen de dunne lijn tussen design, kunst en architectuur. Een interactieve ontdekkingstocht.

Reserveer nu

Nuance Kleureyck
Nuance
13.03 – 06.09.2020
2e – 3e graad

Welke pigmenten gebruikte Van Eyck en hoe gaan designers vandaag om met kleur? Je leerlingen onderzoeken de symboliek, betekenis en impact van kleur. Kleuren worden gekaderd in hun culturele en sociale context. Heeft een kleur doorheen de tijd en in verschillende beschavingen steeds dezelfde betekenis? Hoe kan je met kleur de aandacht trekken, mensen genezen of een ruimte groter laten lijken? Een getinte kijk op de wereld met een fascinerende link naar verschillende vakken!

Reserveer nu

Nuance + workshop Zeg het met kleur
3e graad ASO, TSO en KSO
workshop gratis in combinatie met Nuance

Wil je ontdekken op welke manier we kleuren zien, beoordelen en erover communiceren? Ga je voor learning by experience? Combineer dan zeker de rondleiding Nuance met een Zeg het met kleur workshop op de Mediacampus van de bacheloropleiding Grafische en digitale media. De workshop is de perfecte aanvulling bij een bezoek aan de expo Kleureyck. Van Eycks kleuren in design. Je leert op een interactieve manier de grafische mediasector kennen en je leerlingen keren huiswaarts met een zelf bedrukte en gepersonaliseerde tote bag.

Reserveer nu

Verantwoord vormgeven
3e graad

Design met impact op maatschappij en het persoonlijk leven, daar focussen we op. Ontwerpers zijn soms echte wereldverbeteraars en proberen alsmaar meer ecologisch te denken of design toegankelijk te maken voor het brede publiek. Je leerlingen leren meer over ‘het modern sociaal meubel’, maken kennis met alternatieve grondstoffen en blikken vooruit naar de toekomst.

Reserveer nu

Over materialen en technieken
Over materialen en technieken
leerlingen TSO en BSO

We zijn vaak de voeling met de materialen om ons heen verloren. De meeste gebruiksvoorwerpen in ons leven zijn het resultaat van een creatief proces en daar gaan we dieper op in met deze rondleiding. Je leerlingen ontdekken de sleutelmomenten uit de designgeschiedenis, zoals de introductie van gelamineerd hout, kunststoffen en 3D-printen.

Reserveer nu