Je gebruikt Internet Explorer. Deze site werkt het best op een recentere browser zoals Chrome, Firefox of Safari. Lees hier meer

Vandaag open van 10:00 tot 18:00
plan je bezoek

Met een groep

Boek een rondleiding

Hoe meer zielen, hoe meer vreugd. Neem tot 20 personen onder de arm en ontdek alles over onze tijdelijke expo’s, de thema’s en belangrijke periodes in de wereld van design. Toch liever een andere insteek? Geef een seintje en we werken een rondleiding op maat uit. Prangende vraag? Bel ons gerust voor praktische info op het nummer +32 9 210 10 75. Voor inhoudelijke vragen kan je terecht op designmuseum.publiekswerking@gent.be.

Rondleidingen
1,5 uur € 80 + toegangsprijs

Fibre-Fixed

Composites in Design

Harder, better, faster, stronger. De combinatie van twee materialen haalt het beste in beide boven. Na de tentoonstelling Van bakeliet tot composiet brengt Composites in Design opnieuw een uitgebreide selectie designprojecten met composietmateriaal. De tentoonstelling focust op de ontwikkelingen van de voorbije vijf jaar en geeft een glimp van de verwachte doorbraken in de komende jaren. Curatoren Ignaas Verpoest en Lut Pil laten zien wat composieten kunnen betekenen voor maatschappelijke uitdagingen zoals klimaatopwarming, ecologische impact, duurzaamheid, mobiliteitsproblematiek, veroudering van de bevolking en digitalisering.

Reserveer nu

Object Stories

Commissions & Commissioners

Onze nieuwe collectiepresentatie Object Stories geeft objecten een podium. Stuk voor stuk vertellen ze hun eigen verhaal en geven ze wat van hun betekenis vrij. De Commissions & Commissioners rondleiding vertrekt vanuit de opdrachtgever en toont hoe een designer omspringt met de briefing die hij kreeg. De ene designer volgt naadloos de opdracht, de ander helemaal niet. Net dat spanningsveld lichten we uit.

Reserveer nu

Curiosity

Object Stories, onze nieuwe collectiepresentatie, vertelt vijf verhalen van tien doordacht gekozen objecten. Tijdens de rondleiding Curiosity focussen we op die stukken die je net wat nieuwsgieriger maken. Design dat de verbeelding prikkelt, waar je even bij stilstaat door een vreemde vorm of verrast bent door een niet-alledaagse functie. Dompel jezelf onder in verwondering.

Reserveer nu

Juicy Salif Object Stories
Making Matters Object Stories
Making Matters

Kijk eens vanuit technische hoek naar de objecten uit onze nieuwe collectiepresentatie Object Stories. Making Matters focust op het materiaal en staat stil bij technische sleutelmomenten in de geschiedenis van design: de introductie van kunststoffen en 3D-printen bijvoorbeeld. Maar ook de traditionele technieken komen aan bod. Zo worden die dagelijkse objecten om je heen plots een stuk interessanter.

Reserveer nu

Responsible Objects

Designers met een doel, een hart of met zin om de wereld te verbeteren komen aan bod tijdens de rondleiding Responsible Objects. We vertellen hoe designers hun ontwerpen openstellen voor het grote publiek, hoe design hand in hand gaat met ecologie en doordacht ontwerp een impact kan hebben op ieders persoonlijke leven.

Reserveer nu

Maarten Van Severen & Co

Maarten Van Severen & Co rondleidingen
Het wilde ding

Maarten Van Severen is een designlegende. Twee decennia lang verbaasde hij de wereld met zijn strakke ontwerpen. Maar waar haalde de man zijn inspiratie? Ontdek het met een gids in onze collectiepresentatie Maarten Van Severen & Co. Het wilde ding. Zo leer je ook meteen de kunstenaars, designers en architecten kennen die zich lieten beïnvloeden door Van Severens uitgebreide repertoire.

Reserveer nu

Meer rondleidingen

Er zit wat achter

We zitten uren per dag op een stoel en toch staan we er zo weinig bij stil. Het ding lijkt soms zo banaal maar toch steekt er zo veel meer denkwerk achter. Tijdens deze rondleiding ontdek je de verhalen van stoelendesigners; welke vraagstukken ze tackelen, hoe ze denken over ergonomie en waarom ze kiezen voor bepaalde materialen. Een ware stoelendans.

Reserveer nu

Opgeborgen staat netjes

Zoveel moois, maar waar laat je het allemaal? Voor je snuisterijen is er de vitrinekast, voor pralines zijn er zilveren bonbonnières en etensrestjes berg je best op in een glazen dekseldoos van Wagenfeld. Wat denk je van suiker in een blinkend kooitje? Kortom, een boeiende ontdekkingstocht over orde brengen in de wanorde.

Reserveer nu

Glashelder

Wist je dat er in Gent naast het Glazen Straatje ook een stevige glascollectie bestaat? Bij ons! Het gesmolten mengsel van zand, kalk en soda is multifunctioneel. Van fel gekleurde vazen tot mooi gevormde glazen. Ontdek op deze rondleiding prachtige ontwerpen van Léon Ledru voor Val Saint-Lambert, een indrukwekkende coupe van Unfold of een kleurrijke vaas van Ettore Sottsass.

Reserveer nu

Alonso Cardinal Graffart Glashelder Rondleiding
Andere reservaties

in groep zonder gids online
+32 9 210 10 75
in groep met eigen gids online
+32 9 210 10 75
kansengroepen online