Je gebruikt Internet Explorer. Deze site werkt het best op een recentere browser zoals Chrome, Firefox of Safari. Lees hier meer

Klik hier voor online tickets & maatregelen.
Vandaag open van 10:00 tot 18:00
plan je bezoek

Lagere school

Rondleidingen
1,5 uur € 70
Kleureyck
Professor Kleur
rondleiding
13.03 – 21.02.2021
1e – 3e leerjaar

Professor Kleur is kleurenblind en hij heeft nood aan jonge kleurexperten om hem te helpen. Wat zijn de basiskleuren en wat gebeurt er als je die met elkaar mengt? Welke kleur past bij de zomer of de winter? Kinderen leren de professor wat kleuren betekenen, welke gevoelens een kleur kan oproepen en hoe je kleur met al je zintuigen kan beleven. Kunnen je leerlingen een naam voor hun favoriete kleurtje bedenken?

Reserveer nurondleiding + workshop
2 x 1,5 uur | ma, do, vr
€ 210 (totaal)

Je klas gaat met een gids op verkenning in de expo en komt daarna in het geheime kleurenlaboratorium van DKO Gent & stArt2Wonder meer te weten over de kleuren die Van Eyck heeft gebruikt in zijn schilderijen. Ze gaan zelf aan de slag met pigmenten en leren hoe je pastelkrijt kan maken. Nadien mogen de kinderen dat pastelkrijt meenemen naar de klas. Wie weet heb jij een nieuwe Vlaamse meester in je klas.

Reserveer nu

Bezoek Design Museum Gent met je lagere school
Welkom in mijn huis!
1e – 2e leerjaar

In deze rondleiding leren onze jongsten al spelend over alle voorwerpen thuis. We richten samen met de klas een huis in met speelgoedmeubels. Daarna lopen de binnenhuisarchitecten in spe met schetsboek in de hand door het museum. Ze kijken, fantaseren en laten hun creativiteit de vrije loop.

Reserveer nu

Word een ontwerper
2e – 3e leerjaar

Kinderen worden omringd door gebruiksvoorwerpen, maar toch staan ze er zelden bij stil hoe al die handige objecten ontstaan. De stoel waarop ze zitten, het bed waarin ze slapen, hun boekentas, pennenzak en broodtrommel… wie heeft al die dingen bedacht en gemaakt? Tijd om het op speelse manier te ontdekken. We laten de leerlingen fantaseren, tekenen en kennismaken met verschillende materialen. Zo ontdekken ze alle skills van een volleerd designer.

Reserveer nu

AURA by Studio Nick Verstand Photo Noortje Knulst

AURA by Nick Verstand
in collaboration with Naivi, Salvador Breed, TNO, VPRO Medialab
photo by Noortje Knulst

Het kleurenmysterie
rondleiding
13.03 – 21.02.2021
4e – 6e leerjaar

In een boeiende ontdekkingstocht door de expo Kleureyck. Van Eycks kleuren in design maken je leerlingen kennis met de vele facetten van kleur. Wat is kleur? Hoe zien we kleur? Hoe maak je kleur? Ze staan stil bij de betekenis en symboliek van kleuren, experimenteren met kleurproefjes en ervaren kleur met al hun zintuigen in onze belevingskamers. Stap voor stap verzamelen ze alle info om het kleurenmysterie te ontrafelen!

Reserveer nurondleiding + workshop
2 x 1,5 uur | ma, do, vr
€ 210 (totaal)

Je leerlingen gaan met een gids op verkenning in de expo. Daarna komen ze in het geheime kleurenlaboratorium van DKO Gent & stArt2Wonder meer te weten over de kleuren die Van Eyck heeft gebruikt in zijn schilderijen. Ze gaan aan de slag met pigmenten en leren verf maken. Nadien mogen de kinderen die verf meenemen naar de klas. Wie weet worden ze wel de nieuwe Van Eyck.

Reserveer nu

Op zoek naar dieren
3e – 4e leerjaar

Een zoo zijn we niet en toch schuilen er heel wat dieren binnen onze muren. Aan jouw klas om ze allemaal te ontdekken in onze designjungle. Van objecten in de vorm van een beest, tot exotische prints en voorwerpen gemaakt uit dierlijke materialen. Wie vindt de goed verstopte muis?

Reserveer nu

Vlinderstoel
Het zit erop!
5e – 6e leerjaar

Tijd voor de stoelendans. Met korte omschrijvingen sturen we de leerlingen in kleine groepen op zoek naar hun stoel. Die mogen ze achteraf voorstellen aan de klas. Leren ze meteen ook kritisch nadenken en argumenteren. Zo wordt een alledaagse stoel plots een bron van inspiratie.

Reserveer nu