Je gebruikt Internet Explorer. Deze site werkt het best op een recentere browser zoals Chrome, Firefox of Safari. Lees hier meer

Gesloten voor uitbreiding en verbouwing
DO THE RIGHT DING/STEUN
Expo
25.10 Flag icon
16.02.2020

Off the Grid

Belgisch grafisch ontwerp uit de jaren 60 en 70 door de ogen van Sara De Bondt

In Off the Grid onderzoekt grafisch ontwerpster Sara De Bondt de beginselen van grafisch ontwerp in België in de jaren ’60 en ’70, een geschiedenis die tot op heden weinig aandacht heeft gekregen. De tentoonstelling presenteert een brede waaier van drukwerk, logo-objecten, boekobjecten en posters — velen nooit eerder tentoongesteld — van ontwerpers zoals Paul Ibou, Corneille Hannoset, Boudewijn Delaere, Sofie Alouf, Rob Buytaert, Herman Lampaert en Jeanine Behaeghel.

Sara De Bondt reageert hierop vanuit haar eigen praktijk en onderzoekt hoe we hedendaagse aspecten van grafisch ontwerp, zoals hybriditeit en auteurschap, beter kunnen begrijpen vanuit een historisch perspectief. Verschillende nieuwe werken werden speciaal voor de tentoonstelling geproduceerd in een tentoonstellingsarchitectuur ontworpen in samenwerking met de Britse designer en meubelontwerper Michael Marriott.

De tentoonstelling kadert in de nieuwe programmalijn Grafische vormgeving gericht op historisch en hedendaags Belgisch grafisch ontwerp in een internationale context. Sara De Bondt is als onderzoeker in de kunsten verbonden aan het KASK & Conservatorium (HOGENT - Howest). Haar onderzoek wordt gefinancierd door het Onderzoeksfonds Kunsten van HOGENT.

 • Sara De Bondt bio

  Flag icon

  Sara De Bondt is grafisch ontwerper, docent en uitgever.

  Recent werk van haar hand omvat onder meer de grafische identiteit voor de Taipei Biennial 2018, de catalogus voor Jessica Stockholder in Centraal Museum Utrecht, de grafische vormgeving voor de Wellcome Collection London en publicaties voor Kunsthal Bergen, Haus der Kunst München en MO.CO Montpellier.

  In 2008 richtte ze, samen met Antony Hudek, de uitgeverij Occasional Papers op. Ze was co-redacteur van drie van hun uitgaven: The Master Builder: Talking with Ken Briggs, The Form of the Book Book en Graphic Design: History in the Writing (1983–2011).

  Sara De Bondt geeft wereldwijd lezingen op designconferenties en is lid van AGI. Ze was docent aan Central Saint Martins en The Royal College in Londen. Ze geeft momenteel les aan KASK - School of Arts Gent.